Ontdek nu waarom het werkelijk niet aan jou ligt!

02 September 2013

Komt dit jou bekend voor?
“Help, als ik daaraan begin, dan kan ik niet stoppen, het moet op! Help, ik heb gewoon geen karakter.”  

Wel, het ligt niet aan jou. Jij hebt wel karakter! Ooit gehoord van het Bliss-point?

Ons oerbrein en overleven
Destijds als oermens hadden onze hersenen een natuurlijke voorkeur voor de combinatie van vet en suiker omdat ze veel calorieën bevatten en om zo langer te kunnen overleven in tijden van schaarste. Ook al kennen wij nu eerder overvoeding dan ondervoeding, onze hersenen hebben nog steeds deze onveranderde voorkeur van toen.

Hunkeren naar ongezonde voeding door het Bliss-point 
Bliss-point, het genotspunt door een perfecte combinatie en hoeveelheid aan suikers, vetten, zout zodat het product onweerstaanbaar wordt.

Elk voedingsproduct heeft een eigen Bliss-point en de voedingsindustrie misbruikt dit. Hun formules zijn zodanig berekend en geoptimaliseerd door wetenschappers die heel goed weten waar ze met bezig zijn om ons als consument afhankelijk te makenOnze hersenen en smaakpapillen (en deze van onze kinderen) worden dus om te tuin geleid. Door net onder het bliss point te blijven zorgt de fabrikant dat er geen verzadigingsgevoel optreedt en we dus werkelijk kunnen blijven eten of over-eten.

Dit alles zonder dat we er ons bewust van zijn en onszelf bestempelen als karakterloos. Maar eigenlijk worden we afhankelijk gemaakt en verslaafd, net zoals bij andere verslavingen als drugs en tabak.
Bron |  bekijk 7min onthullende reportage van onderzoeksjournalist en Pulizer Prize winnaar Michael Moss.

Maar nu we dit alles weten, kan het net onze kracht worden. Zij kunnen misschien vet, suiker aan hun zijde hebben, maar uiteindelijk hebben wij de macht. Want het zijn wij die keuzes kunnen maken. Tenslotte kiezen wij wat en waar we onze inkopen doen en eten.

Als we iets weten, kunnen we ook bewustere keuzes voor onszelf maken.


blisspoint2
“Heb jij dit ook al ervaren dat je niet kan stoppen wanneer je van iets begint te eten?
Zoja, welke waren dit? Ik ben benieuwd!
Deel gerust jouw ervaring hieronder via de comments! “

 

 • Weg met de suikerbuik of overige kilootjes en wil je ontwennen en gezonder leren eten?
  Dan is het programma ‘slanker worden, zijn en blijven‘ voor jou de ideale RESET of ontwenningskuur om een nieuwe start te nemen.Tal van deelnemers deden het ook en voelen zich nu niet alleen slanker maar ook bevrijd van hun suiker- en vetdrang.
  Lees via deze link de dames hun prachtige succesverhalen!Of kom vrijblijvend ontdekken wat deze kuur voor jou kan betekenen tijdens een gratis  info-moment.

Anneke: Ik had NOOIT verwacht dat ik op zo’n korte tijd 7 kg zou kwijtspelen en bovenop, dat ik van dit traject ook nog zou genieten! Verlost van mijn hardnekkige suiker- en vetverslaving. En ondertussen, weken verder, blijf ik mooi op gewicht zonder al te streng te zijn voor mezelf en genietend van lekkere voeding.

Tania: Het is gelukt! Mijn energiepeil was top, je krijgt complimentjes, je voelt je veel gezonder en goed in je vel. En vooral verlost van mijn ongezonde suikerdrang en suikerbuik!

Elien: Nadat ik op 4 jaar tijd 20 kg was bijgekomen had ik er genoeg van en wou ik een gezondere levensstijl.
Een deel van deze gewichtstoename was te wijten aan mijn eetgewoonten maar vooral omdat ik verslaafd was aan suiker en vooral frisdranken. Dankzij Jasmine heb ik een volledige nieuwe en haalbare eet- en leefstijl waardoor ik nu en dan nog eens geniet van zoet maar op een andere manier dan toen …

 

Lees hier de volledige en andere prachtige succesverhalen! Een welverdiende proficiat dames!

 

2 responses to “Ontdek nu waarom het werkelijk niet aan jou ligt!”

 1. Ik benieuwd naar jullie reacties! Laat hieronder maar komen.
  Zelf merk ik dit bij chips, heel voorspelbaar natuurlijk.
  Vandaar dat ik het sporadisch in huis haal en dan nog, dan probeer ik de betere keuze te maken.
  Maar er zijn nog heel veel artikelen die met ons aan de loop gaan.

  Welke zijn dit bij jou?

 2. Consciente says:

  […] worden genomen, zal de voedingsindustrie lustig zijn zoete gang kunnen gaan. (zie o.a. voorgaande blogpost over het Bliss point) In Nederland overweegt men dus om binnenkort de suikertaks in te […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *