Suikerbonbonnetje of bombommetje?

17 September 2013

suiker donut

Het is frapant te zien hoeveel mensen tegenwoordig komen aankloppen met de behoefte om van hun suikerdrang af te komen. Hoe komt dit toch?

Wel deze morgen verscheen dan weerom een interssant artikel over dit witte lekkere maar niet zo onschadelijk goedje. De Nederlandse Endocrinoloog laat ons zien hoe overmatig suikerverbruik o.a. ons hormonaal mechanisme verstoort en ons bovenop verslaafd maakt.

Zolang er vanuit overheid geen maatregelen worden genomen, zal de voedingsindustrie lustig zijn zoete gang kunnen gaan (zie o.a. voorgaande blogpost over het Bliss point). In Nederland overweegt men dus om binnenkort de suikertaks in te voeren.

 

JW wat in kar

Dagelijks merk ik hoe mensen denken dat ze goed bezig zijn en als je dan bekijkt hoeveel (verborgen) suiker ze werkelijk op een dag consumeren, dan kan je niet anders dan nadelen en gezondheidsklachten ondervinden. En plots, is het te laat om de klok terug te draaien.

In de wachtrij aan de kassa, boeit het me dan altijd een glimp te werpen op wat er in de winkelwagentjes ligt bij Jan modaal bijgestaan door kindje modaal. Omversteld van te staan. Doe zelf maar eens de test, en inderdaad, begin bij jezelf. Doe ik ondertussen ook en  zo fijn te merken dat een mooi evenwicht aanwezig is: wat zoets ligt er zeker en vast tussen aangevuld met heel wat gezonds en eveneens lekkers. Jiehaaa, een kar vol energie!

Het kan ook anders!

Het is dan ook heel fijn te merken dat toch meer mensen zich hiervan bewust worden en dan ook de moed hebben er iets aan te doen voor hun gezondheid. Hier lees je alvast het verhaal o.a. van Elien en Anneke.

Zij slaagden erin om nu en dan eens te genieten van iets zoets en vooral om gezondere en bewustere keuzes te leren maken. Samen stap voor stap naar verandering, daar gaan we voor!

  • Interesse om meer te ondekken over gezond evenwichtig eten, leven en genieten – WELKOM op deze pagina voor trainingen, begeleiding en workshops.

suikerbuik
Artikel | Suiker, de gevaarlijkste drug van deze tijd

Steeds meer mensen hebben overgewicht. De obesitas-epidemie breidt zich uit en …. meer lezen

 

 

One response to “Suikerbonbonnetje of bombommetje?”

  1. Jasmine says:

    Heb jij zelf al kunnen ervaren wat regelmatig/overmatig suikerverbruik met jou doet? En wens je graag jouw ervaring hieronder te delen, doe gerust want kan voor ons allen een belangrijke bijdrage zijn! Bedankt, Jasmine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *