Goedkoper en veiliger dan een botox treat!

05 December 2013

consciente huid

Suikerbeperking (of zelfs: onthouding – maar ik geloof sterker in een gematigde toets) is niet alleen een afslank-troef, maar ook de goedkoopste en gezondste anti-rimpel-behandeling. Zoals beloofd, je leest hier waarom:

Behalve dat je van suiker dik en ziek wordt, maakt het je ook vroegtijdig oud. Dit wordt veroorzaakt door glycatie. Als je suiker eet volgt er een stroom van chemische reacties waarbij suikers zich binden aan eiwitten en die dan onherstelbaar beschadigd worden. Hierbij ontstaan ontstekingen die het immuunsysteem van het lichaam activeren. Dit werkt chronische infectieziekten in de hand zoals aderverkalking, astma, artritis, hartinfarct, nierfalen, retinopathie (wat leidt tot blindheid), tandvleesontstekingen en zenuwziekten. Deze infectieziekten leiden op hun beurt tot stress in de cellen van het lichaam, dat het verouderingsproces versnelt.

oud

Suiker veroorzaakt verlies van de elasticiteit en werking van weefsel: hoe meer suiker je eet des te meer elasticiteit en werking je verliest! En dit gebeurt zowel aan de buiten- als aan de binnenkant van je lichaam. Vandaar dat suiker beperken het beste medicijn is en de goedkoopste anti-verouderingsbehandeling.

Nota: 80% van de suiker die we dagelijks opnemen zijn de verborgen suikers!


Meer weten over suiker en mogelijke vervanger(s)?

Thema-avond | Stevia, natuurlijlk zoetje! – 17 december – 19.30 – Zaffelare – Meer info

sugar-lips

Energieke groet,

handtekening jasmine

 

Aanvullende bron & studie | Universiteit Melbourne

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *